Amor's Acker

Amor’s Acker, hoe komen jullie aan die naam?

Deze vraag wordt ons dikwijls gesteld, terwijl de meeste mensen eigenlijk na enkele woorden van uitleg meteen begrijpen hoe de 
vork in de steel zit.

Ik zal hier dan ook even uitleggen, hoe het zit:

Toen we eenmaal van plan waren om een nestje te gaan fokken, moest er natuurlijk eerst een cattery-naam worden bedacht. Dat is natuurlijk niet eenvoudig, want je wilt een naam die wat te zeggen heeft, maar wij vonden ook dat het een naam moet zijn die gemakkelijk uit te spreken is en daardoor ook goed onthouden kan worden. Dat is onze mening.
Daar gingen we dus mee aan de gang.  

 

Wij wonen in Pijnacker. Een dorp, omgeven door tuinders. Ontelbare planten- en groentenkassen omringen het dorp. Er wordt hier in de omgeving dus heel wat gezaaid en geoogst, want "Wie zaait zal oogsten" zegt het spreekwoord. Dit gaf ons de inspiratie om iets met de naam Pijnacker te doen, ook al om aan te geven waar we wonen.
De rest laat zich bijna raden.

 

Omdat Amor onze eerste kater was en zijn naam die van de god van de liefde is, vonden we het heel mooi om onze cattery de naam te geven van de akker waar Amor zijn liefde zaait. Wij hopen die ook weer te oogsten in de vorm van Noorse Boskat kitten's met een geweldig karakter.

 

Vandaar de naam: Amor’s Acker, gewoon op z’n Hollands uitgesproken, want we zijn immers gewone Hollandse mensen.